Taal in Handen

In onze praktijk maken we veel gebruik van gebaren als ondersteuning van de communicatie. Gewoon omdat het werkt in de communicatie. Voor alle ouders, familieleden, leerkrachten en begeleiders die willen afstemmen op de communicatie met het kind door middel van gebaren is deze cursus. Een gebarencursus die je letterlijk “Taal in Handen” geeft.

Inhoud
In deze basiscursus leer je gebaren rond de thema’s

  • verzorging
  • eten/drinken
  • vervoer
  • kleuren
  • kleding
  • dieren

Voor de gebaren wordt het Standaard lexicon van de Nederlandse gebarentaal gebruikt en volgen we de principes van Totale Communicatie en NmG (Nederlands met Gebaren).
We oefenen in het maken en herkennen van gebaren bij gesproken woorden maar ook in zinnen.

Uiteraard ontbreekt de theoretische achtergrond niet en is er volop gelegenheid om in een ontspannen sfeer met elkaar te oefenen.

Kijk nog even bij referenties wat anderen van de cursus vonden.

Doelgroep
Ouder(s)/verzorger(s) van kinderen met een (taal)ontwikkelingsachterstand.
(Patiënten uit de praktijk krijgen voorrang bij inschrijving)

Doelstelling
Na afloop van de cursus kan je basisgebaren in de praktijk brengen in de communicatie, zowel op woord- als op zinsniveau.

Data
Nog geen nieuwe data gepland

Vanaf 12 personen kan de cursus op aanvraag gegeven worden op locatie.

Let op: Deelname aan alle drie de bijeenkomsten is verplicht! 

Aanmelden
Aanmelden kan, vrijblijvend, met het aanmeldformulier. We laten u dan weten wanneer er weer een cursus start en wat de kosten zijn.

Docent
Juliette Spies, logopedist & Trainer Totale Communicatie
Juliette is sinds 1993 werkzaam als logopedist voor kinderen en ze heeft vijf jaar als Trainer Totale Communicatie gewerkt in de Ambulante Zorg van Weerklank. Hier heeft ze veel gebarencursussen gegeven volgens de Weerklankmethodiek. In 2011 volgde ze de studiedag van Weerklankgebaren naar Standaardgebaren Nederlandse Gebarentaal. Daarnaast heeft ze de Peutermodule NmG voltooid. Juliette gebruikt dagelijks veel gebaren in de behandeling van kinderen met Downsyndroom en kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis in haar praktijk in Rijswijk. Juliette is logopedist in het Downsyndroom-team van het Juliana Kinderziekenhuis.